Петък, Октомври 22, 2021
Follow Us

ДРУГИ

ДРУГИ

Ето защо вярвам, че всички ние, които сме избрали този път, сме го направили с ясното съзнание, че се отдаваме на грижите за здравето на хората, въпреки несгодите, с които се сблъскваме. Поемаме по път, който си струва да бъде извървян, защото няма по-благородна мисия от тази, определена още преди столетия от холандския лекар Ван Тулп – „Светейки за другите, изгарям!“.

ДРУГИ

 Видеоклип с времетраене 15 сек., чиято цел е да популяризира ваксинацията като начин да се предпазим от COVID-19, получи Министерството на здравеопазването безвъзмездно – под формата на дарение от Сдружение „Ротари клуб – София“.

ДРУГИ

"Няма никакво съмнение в ефективността на ваксините срещу Делта варианта на коронавируса, макар че тази ефективност е намалена. Няма и никакви съмнения в надеждността и ефективността на четирите одобрени за използване в ЕС и в България ваксини срещу Covid-19", посочи пред БНР проф. Мариана Мурджева, клиничен имунолог и ректор на МУ-Пловдив.

ДРУГИ

1000 са новодиагностицираните с COVID-19 при 5683 теста, което прави 17,6% положителни проби. Това сочат данните от Единния информационен портал за последните 24 часа. 86.60% от новооткритите случаи са при неимунизирани хора.

ДРУГИ

3183 са новодиагностицираните с COVID-19 при 18 725 теста или 17% положителни проби. 85,27% от новооткритите случаи са при неваксинирани лица.

ДРУГИ

„Мисля, че изпаднахме в Бермудски триъгълник – от една страна имаме Делта вариант, който се разпространява много по-бързо и е два пъти по-голям рискът заразен човек да попадне в болница, това са данните до момента на Европейския център за контрол на заразяванията“, като каза пред БНР проф.Радостина Александрова от БАН.

ДРУГИ

Има много болни, чака се изписването на пациенти, за да бъдат настанени други. Ще бъде полезно, ако може свободните легла да се въвеждат ежедневно в система, от която Бърза помощ да черпи информация". Това каза пред БНР пулмологът д-р Александър Симидчиев.

ДРУГИ

„Тук съм, за да изразя моите, а и, надявам се, на всички наши сънародници благодарност, признателност и респект към работещите в центровете за спешна медицинска помощ в цялата страна. Това е една тежка професия, винаги е била такава, казвам го и от личен опит.

ДРУГИ

3469 са новодиагностицираните с COVID-19 при 17 981 теста или 19,29% положителни проби.87.6% от новооткритите случаи са при неимунизирани лица.

Log in or Sign up