Вторник, Януари 18, 2022
Follow Us
Почина д-р Радислав Наков

Вчера, на 32-годишна възраст, си отиде гастроентерологът д-р Радислав Наков.

„Скръбта ни е огромна, защото губим една изключителна личност – лекар, професионалист и човек, отдаден изцяло на своите пациенти, на медицината и на науката“, казват колегите му от платформата Medical News, която бе създадена от него.

Д-р Радислав Наков бе специалист гастроентеролог в София, експерт в областта на синдрома на раздразненото черво, функционалната диспепсия, възпалителните чревни заболявания (болест на Крон и улцерозен колит), чревната амилоидоза и чревната микробиота. Той бе автор на десетки научни публикации.

Д-р Наков е завършил Медицински университет-София и имаше придобити специалности по гастроентерология и хепатология и здравен мениджмънт.

Той бе председател на Българско дружество по неврогастроентерология и мотилитет, председател на Асоциация на младите гастроентеролози в България. Д-р Наков бе член на управителния съвет на Европейско обединение по гастроентерология – UEG, Европейско дружество по неврогастроентерология и мотилитет – ESNM и Европейската асоциация по гастроентерология, ендоскопия и хранене (EAGEN).

Участвал е като лектор в многобройни национални и международни конгреси и семинари по специалността. Той бе председател и на Асоциацията на студентите медици в България.

Тази година д-р Наков бе отличен с почетния знак на президента за постиженията си в областта на медицината.

Поклон пред паметта му!

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Подкрепяте ли депортирането на Новак Джокович от Австралия?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up