Вторник, Януари 18, 2022
Follow Us
Почина д-р Пенчо Делев

На 28 октомври на 73-годишна възраст е починал д-р Пенчо Делев, съобщиха от УМБАЛ "Свети Георги" – Пловдив.

Д-р Делев завършва медицина в Медицински университет - Пловдив. През 1982 г. придобива специалност по акушерство и гинекология.

Д-р Делев е един от водещите онкогинеколози в страната. Дългогодишен лекар в Клиника по акушерство и гинекология към УМБАЛ Свети Георги - Пловдив, както и преподавател и главен административен асистент към Катедра по акушерство и гинекология в Медицински Университет-Пловдив. Два мандата е бил зам.-председател на БЛС в Пловдив. Носител на национална награда за заслуги „Български лекар“ на Български лекарски съюз.

„Днес се простихме с един достоен лекар, човек, приятел и учител! Поклон! Почивай в мир!“, пишат в съобщението си от Клиниката по акушерство и гинекология на УМБАЛ "Свети Георги" – Пловдив.

„Напусна ни един от водещите специалисти по Акушерство, гинекология и онкология в страната. Д-р Делев оставя в нашите сърца безграничната си доброта и светъл спомен. Добър колега и професионалист. Човек с голямо сърце, с безкрайна всеотдайност към колеги и пациенти“, казва и изпълнителният директор на УМБАЛ „Св. Георги“-Пловдив проф. Карен Джамбазов.

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Подкрепяте ли депортирането на Новак Джокович от Австралия?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up