Вторник, Януари 18, 2022
Follow Us
"Джонсън и Джонсън" планира да поиска тази седмица разрешение за бустерна доза на Covid ваксината си в САЩ

"Джонсън и Джонсън" (J&J) планира да поиска в началото на тази седмица от Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) да разреши използването на т. нар. бустерна доза на ваксина на компанията срещу Covid-19, съобщи в понеделник "Ню Йорк Таймс".

Предполага се, че FDA ще се срещне на 15 октомври, за да обсъди възможността за предоставяне на такава допълнителна ваксинационна доза за разрешение за спешна употреба. Според "Ню Йорк Таймс" обаче се предполага, че агенцията не желае да предостави подобно разрешение, като се имат предвид последните твърдения, че гореспоменатата ваксина не осигурява достатъчна защита срещу сериозни влошаване на здравето при заразяване с Covid-19.

През септември германските власти и експерти отчетоха скок в инфекциите с коронавирус сред лицата, имунизирани с ваксината на Johnson & Johnson. Според института "Роберт Кох" 6 106 души са били заразени с Covid-19, въпреки че са били напълно ваксинирани.

Досега в Германия три милиона души са получили ваксината на "Джонсън и Джонсън" с приблизително 2000 потвърдени инфекции за всеки един милион ваксинирани. Ваксината на Johnson & Johnson е единствената одобрена в рамките на Европейския съюз, която изисква само поставянето на една доза.

Ваксината на "Джонсън и Джонсън" генерира по-бавно имунен отговор от ваксините, базирани на иРНК технология (тези на Pfizer/BioNTech и на Moderna), оставяйки пациента с по-малък брой антитела и следователно по-слаба първоначална защита срещу вируса, обясни тогава Карстен Вацл, генерален секретар на германското дружество по имунология.

Досега FDA одобри използването на бустерната доза на ваксината на Pfizer и BioNTech.

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Подкрепяте ли депортирането на Новак Джокович от Австралия?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up