Вторник, Януари 18, 2022
Follow Us
Спират плановите операции във Варненска област

Във Варна и региона плановият прием и операции са спрени от днес, като в заповедта не е предвиден краен срок на действие на тази мярка. Причината е пренасочване на част от медицинския персонал към COVID отделенията. Забраната не важи за някои групи пациенти, включително за онкоболните.

"Нашата планова дейност по отношение диагностика и лечение на онкологичните заболявания, не е включена като забрана, тоест ние трябва да извършваме и ще извършваме в пълен обем всички дейности, свързани с лечение и диагностика на пациенти с онкологични заболявания", казва д-р Янислава Илиева, зам.-управител СБАЛОЗ "Д-р Марко Антонов Марков - Варна".

Една от основните причини е разкриването на допълнителни COVID легла, за което всички болници отделят ресурс.


"Когато се разкриват новите COVID легла, трябва да има достатъчно персонал, който да обслужва пациентите. Той се командирова от другите клиники и респективно отделения и затова една от причините да се ограничи плановият прием и плановите операции, е тази за да може по-целесъобразно да се използва персонала, за да има достатъчно персонал за лечение на COVID болните, защото те се увеличават", обясни д-р Дочка Михайлова, директор РЗИ Варна.

Към момента разкритите места за болни с COVID-19 в областта са 492, заети са 303 от тях, което по преценка на щаба не е критично.

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Подкрепяте ли депортирането на Новак Джокович от Австралия?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up