Събота, Декември 04, 2021
Follow Us
Болници се обявиха в подкрепа на мерките: Нека проявим солидарност и взаимно си дадем шанс за оцеляване

Националното сдружение на областните многопрофилни болници за активно лечение, Национално сдружението на частните болници и Българска болнична асоциация са изпратили декларация до министерство на здравеопазването, в изразяват подкрепа към усилията на Министерство на здравеопазването да предотврати пренатоварването на болничната система.


„Като част от системата на националното здравеопазване, болниците участват и ще продължат да участват съобразно своя капацитет и своите компетенции в борбата с пандемията и в опазването здравето на нацията. Но за да бъдат тези усилия ефективни и ефикасни, за да стигнат леглата в тях за всички нуждаещи се от болнично лечение, за да стигнат времето и силите на медиците, ангажирани с това лечение, е нужно натискът към болничната система да бъде регулиран освен всичко друго и с нефармацевтични епидемиологични мерки.
Затова подкрепяме усилията на Министерство на здравеопазването в тази насока..“

В декларацията си болниците призовават обществеността да разбере и приеме неудобните за всички ограничения като своевременни и необходими
призоваваме цялата общественост да разбере и приеме неудобните за всички ни ограничения като своевременни и необходими.
Нека не забравяме, че тези противоепидемични мерки са само временни и дори и в този си вид са едни от най-либералните в Европа.
Нека подкрепим усилията на медиците и запазим непретоварен капацитета на болниците за нуждаещите се от тях.
Нека проявим солидарност и взаимно си дадем шанс за оцеляване!
Ето и целия текст на декларация:


„Във връзка с обявените противоепидемични мерки със заповед на министъра на здравеопазването, в сила от т 07.09.2021 г., заявяваме следното:
Настоящата поредна вълна с увеличен брой заразени с COVID-19 отново поставя пред изпитание системата на здравеопазване и преди всичко болниците, ангажирани с тяхното лечение.
Изминалата година и половина опит в болничното лечение на тези пациенти показа, че борбата за здравето им е изпълнена с множество неочаквани обрати и непредвидими ситуации, нерядко с неблагополучен край и коства огромно физическо и психологическо напрежение и усилия на медиците, а в немалко случаи — здравето и живота им.
И което е не по-мало важно — то блокира немалка част от капацитета на болниците и на болничния персонал и възпрепятства, а в немалко случаи прави невъзможно лечението на хора с други заболявания, също нуждаещи се от своевременна болнична помощ. А това на свой ред поставя пред риск здравето и живота на много хора.
Като част от системата на националното здравеопазване, болниците участват и ще продължат да участват съобразно своя капацитет и своите компетенции в борбата с пандемията и в опазването здравето на нацията. Но за да бъдат тези усилия ефективни и ефикасни, за да стигнат леглата в тях за всички нуждаещи се от болнично лечение, за да стигнат времето и силите на медиците, ангажирани с това лечение, е нужно натискът към болничната система да бъде регулиран освен всичко друго и с нефармацевтични епидемиологични мерки.
Затова подкрепяме усилията на Министерство на здравеопазването в тази насока и призоваваме цялата общественост да разбере и приеме неудобните за всички ни ограничения като своевременни и необходими.
Нека не забравяме, че тези противоепидемични мерки са само временни и дори и в този си вид са едни от най-либералните в Европа.
Нека подкрепим усилията на медиците и запазим непретоварен капацитета на болниците за нуждаещите се от тях.
Нека проявим солидарност и взаимно си дадем шанс за оцеляване!“

 

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Подкрепяте ли въвеждане на зелен сертификат ?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up