Петък, Октомври 22, 2021
Follow Us
Д-р Фаучи към неваксинираните: Не живеете във вакуум. Вие живеете в общество

"Увеличаването на броя на ваксинираните хора може да предотврати появата на още по-опасни щамове на коронавируса, в противен случай е възможно появата на нов вариант на инфекцията, който може да заобиколи защитата, осигурена от ваксинациите", заяви директорът на Националния институт по алергични и инфекциозни болести на САЩ Антъни Фаучи в интервю пред "USA Today".

"Когато по-голямата част от населението е ваксинирано, не знаем какъв е прагът (необходимия процент от ваксинираното население), вирусът ще изчезне, вече не трябва да се тревожим за това, поне в тази страна. Ако това не се случи, ще имате бавно покачване на нивата на инфекция, която ще премине през есента, ще се наслагва върху сезонния грип през зимата и след това ще се върне отново мутирал през пролетта“, смята Фаучи.
"Що се отнася до неваксинираните, които казват: "Не ми пука, млад съм, здрав съм. Ако живеете във вакуум, тогава този подход би бил добър. Но вие не живеете във вакуум. Вие живеете в общество.

Ако станете средство за предаване на вируса, тогава вие помагате за разпространението му", продължи американският специалист.
Сигурно е едно: вирусът не може да мутира, ако не се размножава. Ако позволите на вируса да се възпроизвежда свободно и постоянно в обществото, той ще мутира. Сега много мутации не са функционално значими, но от време на време получавате мутации като Делта, които причиняват появата на нови варианти на вируса. При Делта имаме вирус, който се разпространява много по-бързо. Какво ще стане, ако в продължение на месеци и месеци оставим вируса да се размножава - хипотетично е възможно да се сблъскаме с вариант, който да пробие защитата, която ваксините осигуряват", посочи Фаучи, цитиран от БГНЕС.

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Подкрепяте ли въвеждане на зелен сертификат ?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Гост · преди 1 месеца
  На човек с подобен поглед трудно се вярва!
  Съшия този който настоява всички деца да бъдат ваксинирани.
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Някой си лекар · преди 2 месеца
  Нима ваксинираните не се разболяват? Разболяват се но не тежко. Нима при разболяването им вируса не се размножава? Размножава се! Нима не са заразни ако се разболеят? Заразни са!Е, стига wtf.
Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up