Неделя, Септември 26, 2021
Последвайте ни
Доц. Кунчев: От август може да очакваме значително повишение на заболяваемостта

Недобра перспектива пред Европа, не само заради делта-варианта на COVID-19, но и заради четвъртата вълна, която започва да засяга все повече страни. Това пред БНТ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.


Според него до края на юли ситуацията ще остане спокойна, но след това ще се промени, защото трендът се променя - случаите започват да нарастват. От август може да очакваме значително повишение на заболяваемостта, категоричен е доц. Кунчев.
100 милиона лева са предвидени за страните членки за PCR и бързи тестове с цел улесняване на движението. България кандидатства по този проект. Към момента този механизъм на разпределение е изцяло в ръцете на ЕК, но ще осигурим тестове веднага след отпускане на средствата, обясни главният здравен инспектор.


Той обясни още, че здравните работници и работещите в социални заведения трябва да попаднат в групите за задължителна ваксинация.
На Балканите вече има държави, които са пожелали да получат дарение от ваксини, вървят и преговори с Бутан, допълни доц. Кунчев относно количествата неупотребявани ваксини, с които разполагаме.

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

 
Ваксинирахте ли се?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up