Събота, Декември 04, 2021
Follow Us
П. Георгиева: Правата на пациентите в болница “Пирогов” са нарушени драстично

"Изключително сме разтревожени от информацията която се чете в протоколите, които са изнесени от министерство на здравеопазването, по отношение на доплащането от пациенти за изследвания за скенер рентген и.т.н" - това коментира Пенка Георгиева, Председател е на пациентска организация "Заедно с теб". 

"Това е недопустимо, тъй като по време на болнично лечение всякакви клинични изследвания са включени в алгоритъма за лечение, които НЗОК заплаща, с няколко изключения, които са изрично упоменати.
Смятаме, че правата на пациентите в болница “Пирогов” са нарушени драстично. и приветстваме министъра на здравеопазването, д-р Кацаров, затова че имаше силата да изнесе тази информация, и че проверката на НЗОК беше финализирана.

Искам да подчертая, че вината за тези злоупотреби за над 1 млн. лева, които са посочени в протоколите, е единствено и само ръководство на болница “Пирогов”.
Използвам случая да изразя нашата благодарност към редовите лекари и да подчертая, че висшето административно ръководство, по-специално изп. директор, проф. Асен Балтов, носят цялата вина за нарушените права на пациентите.
Това се изразява от една страна с доплащането за дейностите, които се покриват от НЗОК, и от друга страна нека не забравяме че тези 1 млн.лв са можеше да отидат за смислени неща в полза на пациентите, вместо с тях да бъде цинично злоупотребявано от бившия директор, проф. Асен Балтов."- казват още от органиацията. 

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Подкрепяте ли въвеждане на зелен сертификат ?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up