Вторник, Август 03, 2021
Последвайте ни
Д-р Маджаров: Не трябва някой, някъде да определя къде  да се лекувам аз

Имах възможност да кажа, че това е връщане към нормалността“. Така председателят на УС на БЛС д-р Иван Маджаров за пореден път коментира планираното премахване на финансовите лимити в болниците. „Не трябва някой, някъде другаде, в кабинет, да определя къде ще ходя аз да се лекувам – по финансови причини“, допълни той пред bTV.

Д-р Маджаров отбеляза, че тепърва пред ръководствата на съсловната организация и НЗОК стои тежката задача да определят как това ще се случва. „Да видим какви текстове ще отпаднат, какви други ще се въведат, да гарантираме все пак макрорамката. Да гарантираме, че ще има пари за всички, но няма да я застрашим“, поясни той, като добави, че има много механизми, които могат да се приложат.

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН


По отношение на нова COVID вълна, д-р Иван Маджаров заяви: „Знаем, че дойде ли есента и зимата, опасността се завишава многократно у нас. Ние вече не предполагаме, ние знаем – можем да го твърдим със сигурност – да, есента всеки, който не се е срещнал с този вирус, има голяма вероятност да се разболее, ако не е ваксиниран“.

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Ваксинирахте ли се?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up