Събота, Декември 04, 2021
Follow Us
Почина нефрологът д-р Тотьо Йовчев

Почина нефрологът д-р Тотьо Йовчев, съобщи бившият директор на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“-Габрово д-р Нели Савчева.

Д-р Йовчев е бил началник на Отделение по нефрология и хемодиализа на МБАЛ" Д-р Тота Венкова"-Габрово, а в последните години е бил консултат към ТЕЛК.

„За мен ти ще останеш повече от колега, повече от началник отделение. С поведението си ти излъчваше професионализъм, спокойствие, увереност. Такъв беше и за семейството си. Ти никога не говореше за себе си. Ти говореше за колегите си с уважение. Ти не с думи, а с дела показа съпричастност към каузата си - Отделение по нефрология и хемодиализа на МБАЛ "Д-р Тота Венкова" и пренебрегна много изгодно предложение за да го има отделението.

Не ми го каза за да получиш лична изгода, както правят много други, а просто го каза като факт. С теб можех да говоря за всичко - за болницата, за бъдещето, за миналото, за децата, за пътешествия и винаги поглеждаше към календара, който никога не показваше точната дата. По календара познаваше от колко време не си влизал в кабинета“, написа д-р Савчева в социалната мрежа.

„Ти спря часовника на изпитанията, през които премина с чест. Радвам се, че работих с теб, че те познавам. Ти си от онези лекари на които просто трябва да свалим шапка, но ти оставяш след себе си прекрасни деца и съпруга и още едно дете - Отделението по нефрология и хемодиализа и всички те надявам се да носят частица от теб в сърцата си!“, допълни още тя.

Поклон пред паметта му!

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Подкрепяте ли въвеждане на зелен сертификат ?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up