Неделя, Април 11, 2021
Последвайте ни
НЗОК: Не участваме в предизборни кампании

Във връзка с отвореното писмо на д-р Виктория Чобанова до редица институции и до медиите, Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) категорично заявява, че отказва да бъде забърквана в предизборната кампания и не желае името й да бъде употребявано за политически цели.
Уважаваме амбициите на д-р Чобанова, но тя не може да бъде изразител на мнението на общопрактикуващите лекари в България, тъй като не е договорен партньор на институцията. Към настоящия момент д-р Виктория Чобановa няма сключен договор с НЗОК/РЗОК.

Д-р Чобанова потвърди информацията, че няма договор с НЗОК от месец януари тази година. Тя все още е Председател на структурата на НСОПЛБ за област София и твърди, че като такава има право да говори от името на колегите си.
Откритото ѝ писмо с призив „Оставете ни да лекуваме!“, обаче не е от името на колегията на ОПЛ в Софийска област, а носи подпис - „Д-р Виктория Чобанова, обикновен ОПЛ“.
НЗОК наистина не би могла да пречи за каквото и да е на д-р Чобанова, като обикновен ОПЛ, ако няма договор. Касата не би могла нито да я проверява, нито да я санкционира.
Проверката ни показа, че Д-р Чобанова не е сред кандидатите за народни представители на предстоящите избори.АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН


Одобрявате ли разхлабването на мерките?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up