Неделя, Май 16, 2021
Последвайте ни
Близо 2/3 от българите не искат да се ваксинират

Попитахме нашите читатели с коя ваксина искат да се ваксинират. 219 души (53% от всички анкетирани) са отговорили, че няма да се ваксинират, защото ваксините не са достатъчно добре изпитани, преди да бъдат пуснати за употреба. 39 души (9% от всички) са заявили, че няма да се ваксинират, защото вече са преболедували. Така общият процент на изразилите мнение, че няма да се ваксинират е 62%. 48 души са дали отговор, че ще се ваксинират, но с друга ваксина, различна от разрешените в момента.

Това са 12% от всички анкетирани. 18% са изразили предпочитания за ваксината на Пфайзер-Бионтех, а по 4% са заявили, че биха се ваксинирали с ваксините на Астра Зенека – Оксфорд и Модерна.
Анкетата е проведена в периода 3-14 март, като са подадени общо 414 гласа, като участниците са могли да гласуват повече от един път.
Последните скандали и временното спиране на ваксините на Астра Зенека от Бойко Борисов може да направи процента на отказващите ваксина още по-голям. Според официалната информация, България е поръчала общо над 18 милиона ваксини до края на 2021. Разходите за ваксинацията се оценяват на 305 милиона лева.


 

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Калос · преди 1 месеца
    Българите пък и другите не искат Ваксината на Астра ЗенекаТова е ясно на всички освен на Мутафчийски и Косьо Ангелов ботокса
Кажете нещо тук...
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up