Вторник, Септември 28, 2021
Последвайте ни
Удължават служебно решенията на ТЕЛК и протоколите за лекарства

Решенията на ТЕЛК и НЕЛК, които изтичат преди 30 април, ще действат до 30 юли, съобщиха от МТСП, след като извънредната епидемична обстановка бе удължена до края на април.
Служебно се удължава и срокът на издадените направления за включване в механизма за лична помощ, както и изготвените индивидуални оценки.
Ползвателите на личен асистент, чиито експертни решения на ТЕЛК или НЕЛК изтичат преди 30 април, ще продължат да ползват услугата при същите условия.

От министерството напомнят, че ако има насрочена дата за освидетелстване или преосвидетелстване от комисиите е необходимо гражданите да се явяват лично.НЗОК съобщи, че във връзка с удължаването на извънредната епидемична обстановка служебно се удължава срока на валидност на протоколите за скъпоструващо лечение на хронично болни пациенти, предписването, отпускането и отчитането на лекарствени продукти.
До 30.04.2021 г. Включително, аптеките могат  да отпускат лекарства само по рецептурна книжка, без представяне на рецепта, като здравноосигурените следва да посетят същата аптека, от която са получили лекарствата си предишния път.
Срокът на валидност на протоколите, изтичащи преди 30.04.2021 г. вкл., се удължава служебно за времето на извънредната епидемична обстановка.
Издаването на нови протоколи, както и предписването и отпускането на лекарства се извършва по досегашния ред.


АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН


 

Ваксинирахте ли се?

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up