Четвъртък, Май 23, 2019

lineikaСлед възникналия проблеми в Центъра за спешна помощ в Русе заради назначаването на нов директор, който е нежелан от медиците,  50 служители са подали оставките си, предаде БНТ. Според тях областта няма да остане без спешна помощ, но ще стане така че линейка ще се чака по 2-3 часа. Междувременно здравното министерство излезе с позиция, че конкурсът за директор е бил проведен законно.

На общо събрание днес в центъра за Спешна помощ за пореден път отсъстваше ръководството и служителите отново не получиха отговор на исканията си за повишаване на работните заплати, за спазване на 7-часовата продължителност на работния ден и за подобряване на условията на труд.

По думите на фелдшер Мариана Ганчева работещите в Спешния център искат да проведат диалог, но се оказва, че днес нямат директори, те просто не са дошли при служителите си.

„Въпросите ни трябва да бъдат зададени на по-висша инстанция.Застанали сме зад оставките си, като искаме един срок някой да се срещне с нас, да ни разясни в каква посока по-нататък тръгваме и от там нататък ние ще си решим какво да направим.
На всяко излизане на адрес аз треперя и на всяко питане на детето ми „Мамо кога ще се прибереш", аз по 5 минути не мога да отговоря“.
Медиците с особена острота поставят въпроса за сигурността на работното място, заради зачестилите случаи с агресивни пациенти и техните близки.

Според фелдшерката Галя Маринова медицинските работници просто нямат време да наберат бутона или полицията и по тази причина трябва да се търсят и други начини да може да се викат службите за сигурност.

50 служители от Спешния помощ, които са подали оставки, ще продължат да работят още месец до изтичане на предизвестията им, казаха протестиращите пред камерите на БНТ.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up