Събота, Декември 14, 2019

ruslan toshevУправителят на Специализираната болница за активно лечение по очни болести във Варна д-р  Руслан Тошев дари цялата си заплата за март на медицинските сестри в болницата. По този начин 27 сестри ще получат увеличение с около 60 – 70 лева, каза д-р Тошев, цитиран от сайта "Нова Варна".

“Подкрепям протеста на медицинските сестри, защото те заслужават повече. Искрено се надявам, че въпросът със заплащането ще се разреши до няколко месеца”, допълни той. 

 За да се случи това, според управителя на Очна болница трябва да се променят някои от клиничните пътеки за общинските болници. От лечебното заведение очакват помощ от Община Варна, за да бъде подобрено финансовото състояние и материалната база на болницата, която е създадена през 1980 г. и е база за обучение на студенти и специализанти. В писмо до Общинския съвет д-р Тошев е предложил да се инициира дискусия за бъдещото развитие на болницата. Д-р Руслан Тошев е лекар, специалист по очни болести с дългогодишен стаж. Той е бивш народен представител от ПГ на ГЕРБ. Миналата година бе избран за Председател на федерацията по шахмат.

 

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up