Четвъртък, Май 23, 2019

ambulanceЧаст от екипа на Центъра за спешната медицинска помощ в Русе излязоха на протест рано тази сутрин, медиците са подкрепени от от колегите си от спешните центрове в Бяла и в Две могили, предаде БНР.

Исканията на протестиращите са за увеличение на заплатите, за подобрение на материалната база и връщане на ръководството, което е било като временно избрано след продължилото 25 години управление на д-р Пенка Бахчеванова.

След проведен конкурс от Министерството на здравеопазването на поста е назначена д-р Иванка Маринова. Медиците обаче протестират и не желаят тя да заема този пост. Синдикалният им лидер обаче Светлин Займов поясни, че позицията на организацията му е за подкрепа на което и да е от двете ръководства.

Протестиращите обаче заявиха, че ако исканията им не бъдат удовлетворени и ако здравното министерство не проведе нов конкурс, те са готови да напуснат масово. Това са 60 % от работещите в центровете за спешна медицинска помощ в Русенска област.

По първоначалната информация медиците от всички центрове в областта са обявили готовност за масово напускане. По-късно обаче е станало ясно, че протестиращите нямат такава нагласа.

По време на протеста графикът на работа няма да бъде нарушен и пациентите ще бъдат обслужвани от дежурни екипи, увериха от ЦСМП. 

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up