Събота, Януари 16, 2021

agresia„Приветствам действията на прокуратурата, трябва да се стигне до края, защото ако няма ефективни наказания, оставаме само с впечатление за акции, които компрометират колеги и от това цялата гилдия страда". Това заяви пред БНТ председателят на БЛС д-р Иван Маджаров по повод акцията на ГДБОП и прокуратурата във Варна, при която бяха арестувани лекари, заподозрени в издаване на ТЕЛК-решения с невярно съдържание.

 Д-р Маджаров коментира и темата за насилието над медици във връзка с началото на кампанията на БЛС под мотото "Добрата дума лекува", което ще бъде обявено днес. Тя е продължение на стартиралата през 2017 г. национална кампания на съсловната организация под надслов "Да спасяваш е призвание, не заслужава наказание".

"Местата, където се случва насилието над медици, са критични. От една страна са притеснени за здравето на техен близък хора и е нормално да бъдат афектирани, от другата са лекарите и медицинския персонал, които работят под напрежение. Първото, което трябва да направят ръководителите на лечебни заведения е да осигурят добра физическа охрана на работещите в тях, за да не се стига до физическо насилие.

 Ако се е допуснало такова, трябва да има бързо производство. От 10,20, 30 заведени дела, има 1-2 ефективни присъди и това довежда до чувство за безнаказаност", каза председателят на БЛС.

Д-р Маджаров коментира и бруталното четворно убийство в Нови Искър и предполагаемото психично заболяване на извършителя, който уби семейството си. "Освидетелстването на психично болните е голям проблем - не е добре за никой да бъде ненужно освидетелстван, това слага един печат на човека, че той има такова заболяване. Освен това, тези хора също имат право да живеят сред близките си", обясни той

 .

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up