Неделя, Юни 07, 2020

agresiaМедиците в „Спешна помощ“ в Горна Оряховица са готови да подадат колективна оставка заради ескалацията на вербална и физическа агресия срещу тях, съобщи БНР. Поводът е поредният скандал, предизвикан от млада жена, която потърсила помощ за бебето си. Детето било с висока температура, дежурната фелдшерка започнала да го преглежда, но жената започнала да се държи агресивно. Тя крещяла и ударила фелдшерката през лицето с мобилния се телефон.

Въпреки създаденото напрежение прегледът продължил, след което медиците откарали жената с бебето в болницатa във Велико Търново. Срещу нея е образувано бързо производство, информират от полицията.

Нападнатата фелдшерка е в отпуск по болест и е подала предизвестие за напускане, заяви пред БНР началникът на „Спешна помощ“ в Горна Оряховица д-р Виолета Пашова. „Върви сред колектива идеята за колективно напускане на работа. Не може да отиваш на работното си място, за да помагаш на хората, и да не си сигурен дали въобще ще се върнеш и в какъв вид ще се върнеш“, коментира тя. 


Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up