Понеделник, Юли 06, 2020

zybolПроведе се първо заседание на Пловдивски районен съд по дело, образувано по иск на зъболекар, който претендира заплащане на твърдени извършени качествено от него множество медицински услуги на пациент, измежду които поставяне на зъбни импланти, мостове, лечение на зъби и др. Ответник е пациент, който се оплаква, че зъбите му са изцяло унищожени от този зъболекар,

претърпял е множество трайни увреждания, включително и възпален синус, поради неправилно поставен имплант високо горе. Нещо повече – нито един от поставените мостове не му е удобен, пречат му да се храни, разлепват се многократно и се налага тяхната периодична поправка и в крайна сметка подмяна. Въпреки това зъболекарят решава, че ще иска заплащане на стойността на дейности, които не е извършил или е извършил некачествено и които са причинили трайни и тежки последствия на пациента.
Съдия Владимир Руменов, на който е разпределено делото, допуска свидетелски показания на ищеца, с които да докаже съществуването на твърдените договори, които зъболекарят е задължен да изготви и отказва да приложи по делото представения от ответника снимков материал на зъбите му, направен от медицински специалисти на различни етапи от „лечението“ му. Нещо повече – допуска установяване на истинност на представени от ищеца документи без подпис, дата и заглавие чрез присъединяване на друго дело, по което са били прилагани и използвани същите тези „документи“?! Отхвърля искането на пациента за представяне в оригинал на същите тези документи.
Делото е отложено за догодина за изслушване на съдебно медицинска експертиза, която се надяваме, че ще бъде коректно изготвена и ще отразява действителни факти и събития!
Убедени сме в безпристрастността на българския съд и твърдо вярваме, че истината ще възтържествува, но може би това не винаги личи от първо заседание по делото?!

Адв. Христина Николова

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up