Събота, Октомври 24, 2020
Проф. д-р Иван Чалъков: Пандемията няма общо нито с медицината, нито с науката! Следете пътя на парите

Това няма нищо общо нито с науката, нито с медицината. Следете пътя на парите и ще разберете накъде отива коронавирусът. Следете офертите за термометри и маски.Купуват се маски за 3 млн. , които струват 3 стотинки, продават се в левове.... Това каза проф. д-р Иван Чалъков от клиниката по УНГ в болница ”Царица Йоанна-ИСУЛ” в ефира на ”Честно казано с Люба Кулезич” коментирайки COVID-19.  Хората от цял свят излязоха на улицата. Трябва ли да приемем, че добрите са 10 души, а идиотите са милиони.

Днес е заведено дело от съдиите срещу маските, които трябва да носят децата, каза още той.

Доц. Ангел Кунчев си позволи в прав тест да обиди доц. Мангъров. "Ти виждал ли си отделение за COVID-19. Прозвуча ми като в българския сериал "Под прикритие", в което главният актьор Захари Бахаров пита: "Ти качвал ли си се на Q7, бе?". Не е възможно един национален инфектант да си позволи такъв тон. Медицината е много специален стъклен магазин и в него слонът няма място. Има написани правила.Не е възможно един консултант по инфекциозни болести да си позволи такъв тон. Точно този книжен плъх, обясни професорът в "Честно казано с Люба Кулезич" по Евроком.

Преди два месеца си беше позволил да казва, че лекарите нямат хигиена и е решил да ни дисциплинира. Аз му писах, че при нас не са навици а рефлекси. А чиновническите кабинети се виждат на монитори, а болни не, завърши критиките си към Кунчев той.

Ако починалия лекар в Гоце Делчев беше тук, щеше да каже мого по-страшни неща, каза още той. Оздравява този, който е бил болен. Другите са заразени и незаразени. Тази грушка е умишлена. За да се оправдаят разходи и пари. Уплашиха се и лекарите, категориен е д-р Чалъков.

Чувството за чуждо тяло, спомняте ли си глупостите на ген. Мутафчийски, смяли сме се от сърце, припомни той. Доцент Коста Костов казваше едно в началото, после друго, коментира професорът.

Като лекар никога няма да сложа на дечицата маски. Питам тогава, защото не затворихте клиниката ни. И когато ги попитахме, не ни отговориха, заяви той.

Вземате секрет от носа - тампонът трябва е синтетичен, а не памучен. Носът е шокогенна зона, той е аристократичен орган, той не търпи селскостопанско поведение, даде препоръки за действие на колегите си професорът.

Абонамент за седмичния ни бюлетин!
captcha 
Трябва ли да се променят мерките срещу коронавируса?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Акад.проф.В.Борисов · преди 29 дни
    Проф. Чалъков има не само вярна, мисъл, но и достойнство да изкаже гласно всяка своя идея и оценка. Той е не простъ добър лекар, но и добър гражданин!.. И затова не винаги е удобен, защото все още не сме автентично гражданско общество... Но личност като него е нужна и на лекарското съсловие, и на нацията. Само с конюнктурно адаптиращи се хора, които имат бързо променящи се мнения, една нация не прогресира. Нека хора като него излизат по-често в медиите пред публичното пространство. Тук не става дума за противопоставяне, а за откровена обмяна на мисли и бележки. Питър Дракър, класик-мислител на американския мениджмънт пише, че когато в една дискусия мненията на всички абсолютно съвпадат, тази дискусия е не само излишна, но и вредна... Та нима при Бай-Тошо не бяхме свидетели на пълно ЕДИНОМИСЛИЕ ?... Но тогава в онази епоха това донякъде беше оправдано като стил, защото беше в система на еднопартийно управление, тази система иначе не можеше да работи ефективно... Днес ни е нужно РАЗНОМИСЛИЕ !!!
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Гост · преди 1 месеца
    Още един медик който не се починява да говори това което му казва а който говори като експерт.Браво професоре
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up