Вторник, Януари 26, 2021
Лекар поиска оставката на ръководството на съсловната организация

Уважаеми колеги вече 6 месеца страната ни се намира в извънредно положение или извънредна епидемична обстановка заради невидимата заплаха наречена КОВИД-19. Медицинската ситуация обаче се оказа трудна, а УС на БЛС абсолютно неадекватен, с малки изключения, да реагира професинално и коригиращо на действията на правителството и НОЩ.

Българските лекари понесохме не малко щети, разходи и негативни последствия от неадекватните, прибързани и откровено пригласящи на правителството реакции на някои колеги от УС на БЛС. Много тревожното в целия 6 месечен период е, че макар да се подписаха 3 анекса към НРД, УС на БЛС е провел 4 реални заседания. От юни 2020 досега няма никаква съсловна активност, но има подписан последния анекс, който дискреминира извънболничната помощ, особено МДД и толерира болничната. Така се стигна до ужасната диспропорция и без това надценени клинични пътеки да получат още 10 %, а намалените прегледи, поради непосещение и страх от хората да отидат на лекар, да получат 10% увеличение ,което не може да реализират.
УС на БЛС прие 85% заплащане спрямо последния месец без епидемии – януари, но не обясни на никого защо! А защо не 100%. Целия УС на БЛС пропусна да договори за съсловието по-добри и по-високо платени условия, и показа че не е съсловен УС, а УС на конюнктурата за малцина. Вместо да превърне кризата във възможност, за по-добри условия, УС на БЛС и по -точно определени, заплатени от нас колеги, пропуснаха, и се проявиха като фронт офис на МЗ и /или на големите болници!
В УС на БЛС има откровено работещи само за себе си хора, като абсолютно загърбили интересите на другите видове медицинска помощ, цитирани от вестник Капитал, като колеги с доходи от над 500000 лева на година, немислими цифри, за който и да е редови лекар.
Ръководството на БЛС, или както го наричат оперативното ръководство толерира, в тази криза, едни колеги, да се чудят как да работят, и дали да работят, например се стигна до гротеската, да се лекува по телефона, а други колеги, особено в лабораториите, да направят милиони през заповедта на министъра от 12.06.2020г за ПСР изследващите за КОВИД -19. Останалите лаборатории и тестове бяха обявени от МЗ за неточни, да се чудиш с коя компетентност, а лабораторни лекари в УС на БЛС останаха безмълвни, защото правят по 12 хил лева на ден от ПСР, удобно нали?

Списъка от морални и уставни нарушения за по-малко от 6 месеца е дълъг.
Сайта на БЛС се е превърнал в комуникационен канал за дейността на председателя на УС на БЛС и неговите заместници, както и в регистрационен поддържащ канал за официалния канал, който ни запознава с това колко се били заразили, колко се били излекували (повечето не са били никога болни) и колко са починали с КОВИД -19 една инфекция, което не е обявена от никого за ООИ. Прилича на Дневника на Таня Савичева от блокадата на Ленинград, в електронен вариант.
Контролната комисия на БЛС бе изолирана, почти от процеса на вземане на решения на УС на БЛС и контрола върху тях.
Без да изразявам мнението на КК на БЛС, на която съм член, в качеството си на член на БЛС и гражданин с активна позиция, заявявам, че намирам поведението на т. нар. Оперативно ръководство на БЛС и повечето членове на УС на БЛС за неадекватно и вредно за българските лекари. Трябва рестарт и на БЛС, а това може да стане само през ОСТАВКА на УС на БЛС и конкретно на д-р Иван Маджаров, д-р Николай Габровски, д-р Николай Брънзалов, д-р Гергана Николова, д-р Стоян Борисов поради факта, че не се ръководиха и не постигнаха целите записани в нашия устав чл.4 в условията на изкуствено създадена криза, и въпреки, че е видно че имат знанията, не се противопоставиха на неадекватните и вредни мерки наложени от Правителство и министър, мачкали лекарскто достойнство с години.

Оставка на УС на БЛС !
С уважение: д-р Георги Тодоров, УИН 0400000598, 11.09.2020г.

Как се справи Правителството с кризата с Ковид до сега?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up