Сряда, Юли 08, 2020
Д-р Гълъбова: Рано се успокоихме за вируса, защото получавахме разнопосочни послания

Успокоихме се твърде рано за коронавируса, защото получавахме разнопосочни послания. През цялото време се налагаха някакви мерки, които не бяха достатъчно добре обосновавани, а това веднага пораждаше реакция на съпротива. Виждахме как тези, които ни казваха да спазваме тези мерки, самите те не го правеха. Това каза в Сутрешния блок на БНТ д-р Цветеслава Гълъбова -

директор на държавната психиатрична болница "Свети Иван Рилски", в отговор на въпрос дали хората пренебрегнаха предпазните мерки.

Животът под напрежение се понася различно и психически здравите хора ще преминат през ограниченията с малко щети, отбеляза д-р Гълъбова.

"Проблемът е за невротичните хора, за хората с тревожни разстройства", уточни тя и добави, че след година ще има яснота за психичните последици от преживяното напрежение.

При евентуално връщане на по-строги епидемични мерки хората ще реагират различно от първия път - този път "няма да се получи" да са дисциплинирани и да се вслушват в указанията, прогнозира д-р Гълъбова.

"Защото сезонът е друг - беше студено и хората бяха склонни да не пътуват. Освен това вече сме изкарали една дълга изолация и хората вече имат потребност пътуват и да се виждат с близки и приятели, да се прегръщат, да се целуват, защото ние сме много социални", продължи тя.

Подкрепяте ли решението на Правителството за удължаване на извънредната епидемична ситуация?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up