Вторник, Август 11, 2020
Честит празник медици!

Днес е 7 април – Световният ден на здравето, който се отбелязва и като празник на лекари, зъболекари, сестри, акушерки и всички заети в сферата на здравеопазването.
Световният ден на здравето се чества като такъв от 1950 г. Това е датата на която е приет устава и е учредена Световната здравна организация през 1948 г.
За разлика от всяка от предишните години, на днешният ден няма да има тържествени събирания, защото сме в карантина. Днес обаче повече от всеки друг път има защо да отбележим този ден, защото надеждите ни за справяне с пандемията, причинена от коронавируса и връщането ни към обичайния начин на живот, са изцяло на уменията, силата и смелостта на нашите медици.

В обичайното ежедневие бяхме свикнали да бъдат наоколо, станахме по-взискателни, понякога недоволни от тях. Днес в най-голяма степен можем да оценим колко хубаво е, че те са тук и можем да разчитаме на тях.
Те са тези, които в разгара на епидемията застанаха на първата линия, рискувайки повече от всеки от нас, макар и да не са защитени по най-добрия възможен начин. Ако вчера решиха да ви платят 85%, да знаете, че нашата морална оценка е 100%.
Честит празник скъпи медици! Бъдете здрави и Бог да ви благослови!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up