Сряда, Юли 08, 2020
За лекарите на "втора" линия и Богопомазания парламент

От вчера до днес са тествани над 180 депутата за коронавирус, тестват се и останалите. От сутрешния брифинг стана ясно, че : „Днес има доста голяма група парламентарни секретари, стенографи, охрана квестори, шофьори“.


Стана ясно и друго. На въпрос на журналист затворени ли са родилните отделения в Етрополе и Пловдив, ген. Мутафчийски отговори така:
„Ще отговоря общо за случаите, защото с частните случаи се занимават РЗИ-тата.
При установен случай, установяват се контактни лица от „ първи ред“ – колеги и пациенти и трябва да се извърши дезинфекция на самите отделения.…“

Значи да обобщим: тестват се безплатно и всички депутати, парламентарни секретари, стенографи, охрана квестори, шофьори“, заради един потвърден случай в парламента, а в болниците където има установени случаи : установяват се контактни лица от „ първи ред“ – колеги и пациенти.
За сведение на отговорните, които и да са, депутатите са НАРОДНИ представители, бързо заменими от безкрайна листа чакащи. Лекарите не са заменими, нито първи ред, нито втори, нито шофьорите на линейките, нито тези в бърза помощ, нито медицинските сестри, нито фелдшерите. И ако всеки може да стане депутат, защото изискванията не са големи, то медицинския персонал е този, който имаме и голяма част от тях дори нямат предпазни средства, но не спират да работят, както се казва с голи ръце.
Богоизбраните, които се тестват днес и вчера, вероятно са наясно, че за стотици други български граждани има правила, изискват се симптоми, потвърждения от РЗИ, много от тях са на телефонна терапия преди да бъдат тествани. За сведение тестът струва 100-120лв, там където е достъпен, а месечната помощ за безработица в голям процент от случаите е 9лв на ден ( 180лв. на месец, приблизително).

Сега, може би трябва да запазим пълна тишина, за да чуем, ако БЛС случайно казва нещо. ...


В такъв случай тук е момента да благодарим, на всички отговорни и безотговорни, които за пореден път демонстрираха, че държавата е за едни майка, за други мащеха. Благодарим и на всичките известни до сега 0 депутата, които си платиха и без това дефицитните тестове.
И една лична молба, не затваряйте черквите, защото както е тръгнало и лекари и граждани Бог ще ги пази, пред него поне, всички сме равни.

Магдалена Василева

 

Подкрепяте ли решението на Правителството за удължаване на извънредната епидемична ситуация?

 

 

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up