Вторник, Септември 29, 2020
Лекари консултират жителите на Банско онлайн

Лекари, специалисти в различни области, консултират онлайн жителите на Банско. Създатeл на групата във фейсбук е един от водещите ендокринни хирурзи в Европа, проф. Румен Пандев, който е банскалия.

 

Виртуалната здравна клиника беше създадена вчера и само за броени часове 15 лекари се включиха в инициативата на проф.Пандев:

„Те са от Университетска болница „Лозенец“, аз съм представител на ИСУЛ, Александровска болница. В различни профили сме – от ендокринен хирург, гастроентеролог, реаниматор-анестезиолог, рентгенолог, обща хирургия е представена. Идеята е съвсем проста – по най-бързия начин ако можем, на хора, които се нуждаят от консултация в Банско, тъй като Банско е под карантина, да им окажем съответната онлайн медицинска помощ напълно безплатно.“

Направени са и първите консултации, като са дадени предписания за лечение.Лекарите обсъждат казусите и помежду си, а при необходимост освен чрез платформата, се свързват с пациентите и по телефона.

Уникалната инициатива за здравни онлайн консултации компенсира ограниченията на карантината в Банско и е в помощ на наличните лекари в града, които са общо 9.

Източник: БНР

Трябва ли учениците да носят маска в учлище?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up