Вторник, Януари 19, 2021
Сестрите: Не сме терористки

Не мисля, че това е поражение. За да не преживеем втори път насилствено извеждане от сградата, решихме сами да я напуснем. Аз не се чувствам терорист и не мисля, че пет жени – майки и медицински сестри, сме заплаха за държавата, за да бъдем третирани по този начин“, каза в предаването „Тази събота“ лидерът на протестите на медицинските сестри Мая Илиева.

„До тази ситуация ни доведе неглижирането, не отчаянието, не сме психически нестабилни. Не може една година да протестираме и никой да не може да ни реши проблемите“, допълни Илиева.
Бойка Анастасова, която най-дълго вчера остана на перваза на прозореца на сградата на НС, отново обяви, че е действала така, защото се е чувствала застрашена. Мястото, на което бях защитена е пред камерите и погледите на
колегите долу, уточни тя.
„Ние отидохме за диалог, не виждам какво сме нарушили като останахме извънредно в институцията Народно събрание. Очаквахме някой да дойде и да проведем диалог“, казаха още медицинските сестри.

Мая Илиева напомни, че беше първата уволнена медицинска сестра заради протестите. По думите ѝ Бойка Анастасова също е репресирана в „Пирогов“, където работи.
Мая Манолова ни подкрепя през цялото време. Вчера тя остана с нас през цялото време и благодарение на нея, НСО не посмяха да се разправят с нас.
Не може в правова държава да нямаме право на протест, подчерта лидерът на недоволството на медицинските сестри.
Управляващите не желаят да разговарят с легитимен синдикат, каза Мая Илиева. „Хазартът за една нощ от частен стана държавен, дайте да опитаме и със здравеопазването.”
„Протестът в палатковия лагер пред Министерския съвет продължава.”
Още във видеото:

Ще се ваксинирате ли за Ковид?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Себаидин Хасан · преди 10 месеца
    Да аз подаржам протеста на медсестрите. Те са прави в исканията си. Но за промяна и реформа в здравеопазването може да се говори и за инвалидите оставени без пенсиите си. Те днес умират.. Те днес гладуват. Болеет защото нямат пари за хляб и жизнени лекарства. Даржавният политически апарат в лицето на М. З. Прояви сеграционният метод и гласува новата методика за оценка на ТНР... Която е несправедлива кам болните...
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up