Вторник, Януари 19, 2021
Мая Манолова: Ананиев лъже. Протестите сега започват

Бившият Национален омбудсман и Председател на Изправи се БГ, подкрепи протеста на медицинските сестри. Манолова влезе при сестрите в Парламента и им оказа съдействие за изготвяне на проект на споразумение за реформи в здравната система. На излизане, тя каза пред медиите:
„От неделя, откакто излязоха на протест, аз съм с майките и сестрите. Медицинските специалисти са лъгани вече една година. Единствените, които не ги виждат са институциите. Това е краен акт на отчаяние и на желание да си довършат каузата. Не може да изправят НСО срещу тях. Подигравките с тях не спряха. Сестрите не го правят заради себе си, а заради всички нас. Тяхното положение е унизително.”

„Аз никога не стоя зад, стоя до и стоя със. Заедно съм с медицинските сестри от години. От кого ли не бяха излъгани тези жени. Да, подкрепям ги, осъзнато, от сърце, като жена, като майка, като пациент, като гражданин“, отговори Манолова на въпрос дали стои зад протестиращите сестри.
Според нея здравният министър Кирил Ананиев е излъгал многократно медицинските сестри. „Съсловието застарява, утре няма кой да е погрижи за Ананиев като влезе в болница. Здравеопазването затъва, ако ни удари коронавируса, няма да има медицинска сестра да ни обгрижи. Това ръководство разбива здравната система“, допълни тя.
По късно в интервю за предаването Лице в лице на БТВ, Мая Манолова каза:
„Тези жени са на палатков лагер от една седмица, никой от властта не се спря там, никой не ги попита. Когато едно съсловие излезе с искания се започва с нападките, че действията им са политически. Това са отговорни искания на жени към българските граждани, защото утре депутатите няма да имат медицинска сестра и здравна грижа“, каза още Манолова.
„Къде днес е Борисов? Трябваше ли Бойка да се качи на прозореца, за да я види Бойко? Гражданите подкрепят Бойка, не Бойко“, заяви още Мая Манолова.
„Колко пъти сте виждала жена на прозореца на парламента? Разбирате ли докъде трябва да бъдат докарани тези жени с безразличието на институциите. Не е правилно да се каже, че са отчаяни – те преминаха тази граница и се качиха на перваза, за да ги види властта.

Българският народ стои зад тези медицински сестри, зад техните искания. Сигурна съм, че ще има тепърва протести в страната, всички недоволни ще се съберат и тогава тежко на властта“, допълни тя. Бившият омбудсман призова всички говорители да се въздържат от обидни квалификации. „Подобни протести трябва да бъдат уважавани. Това е подходът на властта, любимият трик на премиера Борисов – да настройва съсловия срещу съсловия. Боли ме за тези жени и за хората, които им лепят етикети.
Здравната система се разпада, медицинските сестри изчезват. Медицинските сестри са на изчезване, те напускат България заради унизителното отношение на властта“, категорична бе Мая Манолова.

Ще се ваксинирате ли за Ковид?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Юлиан Узунов · преди 10 месеца
    Жалко, че сериозен сайт се превръща в политическа трибуна. Факт е, че Министерството на здравеопазването страда от остър дефицит на компетентност и комуникативни умения, но подобни циркове от професионални протестъри са тъжна провокация. Вместо да се подходи отговорно, се поставят екстремистки претенции, които не помагат за добрия имидж на сестрите и решаването на истинските им проблеми.
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up