Петък, Май 29, 2020
Медицински сестри излизат пак на национален протест

Асоциация на Българските медицински сестри организира Национален протест пред Министерския съвет на 15.12.2019 г. /неделя/ от 13 ч. под наслов "Да излекуваме здравеОПАСНАТА система!"
Асоциацията се обръща с призив за подкрепа към своите съмишленици и партньори:
„За 19 години ЗдравеОПАСНАТА система в България изроди и отгледа рой безскрупулни и алчни мутри в бели престилки. За тях здравето е стока, пациента е банкомат, болестта е средство за по-голяма печалба. Способни на всякакви схеми с цел лична облага, те са като зараза в медицинската среда, която трябва да е стерилна и чиста в морално отношение.

Техните действия и бездействия хвърлят петно върху цялото медицинско съсловие. Наред с това, общественото мнение за медицинските лица, манипулирано чрез медиите, доведе до враждебно настройване на пациентите и резултати са налице - бити и унижавани лекари, медицински сестри и пр. 10 месеца медицинските специалисти протестираме и искаме реформи в здравеопазването. Кой ни подкрепя?! Шепа хора с будно съзнание и съвест. Всички негодуваме, особено когато сме потърпевши от здравеОПАСНАТА система, превърнала лекарите в търговци, мед. сестри в касиерки и пр. Нека вместо негодувание да проявим единство в действие! Като гражданите на РБългария да се обединим и да накараме политиците /избрани да работят в наша полза/ да направят със законови промени реформа в здравната система: да се премахнат търговските дружества, клиничните пътеки и лимитите за прием в болниците, да се въведе електронната карта и досие за всеки и пр. В така създадената и функционираща вече 19 г. система сме като в капан, в който има потърпевши лекари, мед. спец. и най- вече пациенти! От всички нас зависи докога ще продължава търговията със здравето ни и хаоса в системата!


 

Кога ще свърши пандемията с коронавирус в България?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Проф.В.Борисов · преди 5 месеца
  Този текст-протест на медицинските сестри е почти ЕМБЛЕМАТИЧЕН за състоянието на здравната система. Внимание, да не се окажат медицинските сестри по-будни и по-мъдри от здравните политици и законодателите? Вероятно вече идва времето една будна медицинска сестра да оглави Здравната комисия в Парламента и Националната здравна система!?!
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Вили · преди 5 месеца
  Пак ли колежки?
  Не разбрахте ли че ако не се обедините всички заедно и да свалите правителството оправия няма ...ОБЕДИНЕНИ всички заедно не на парчета

  Днес здравните работници залъгват ви и ви го начукат пак
  Утре родителите ,вдругиден други
  Бе не можете ли обединени всички бе хора
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up