Вторник, Юли 23, 2019

med sestri bgnesПоради липса на резултати от започнатите на 01. 03. 2019 г. протестните действия, специалистите по здравни грижи отново ни канят на протест срещу корупционното здравеопазване 15.05.19г. от 14 ч. до 19 ч. пред МС.

Те настояват за промяна на зле функциониращата здравна система, за да могат българите да имат достъп до качествени здравни грижи в цялата държава.

След като сестрите излезнаха на протест тази година през месец март, бяха гласувани 50 милиона лева за увеличение на заплатите им, което резултира в крупаната сума от около 50-60 лева отгоре на досегашните им възнаграждения. 
Протестът има отново за цел да настоява за достойни възнаграждения, за да могт да се осигурят и поддържат кадрите в здравеопазването, които са в сериозен дефицит.

За утрешното протестното шествие в София ще пристигнат здравни специалисти от различни точки на страната в знак на подкрепа на българското здравеопазване и в знак на несъгласие с превръщането му в търговия.


Снимка: БГНЕС

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up