Петък, Август 07, 2020
БЛС си смени Устава и поиска спешни мерки

Съборът на Българския лекарски съюз, който се провежда в Равда прие промени в Устава. Акредитационният съвет се закрива, който беше създаден през 2012 година и никой не знае какво свърши от тогава до сега. Предложението Председателят, двамата му заместници и главният секретар да не са платени длъжности е било отхвърлено, така, че заемащите ги ще продължат да получават заплати и занапред.
След срещата с премиера миналата седмица, на което беше получено неговото одобрение събора с голямо мнозинство съборът реши да се подпише анекс към НРД и да се увеличат цените на клиничните пътеки в педиатрията, акушерството и белодробните болести.
Приета беше декларация, в която се настоява спешно:

Да отпаднат лимитите за броя легла по клиники в Педиатрията.
Да се увеличат цените на педиатричните клинични пътеки.
Да се въведе потребителска такса за преглед на дете, която да се плаща от държавата.
Да се отпуснат допълнителни 6 % за доболнична помощ.
Да се изплати т. нар. „надлимитна дейност“ на болниците от бюджета за болничната помощ за 2019 г.
Да се извърши реално остойностяване на труда на медицинските специалисти.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    д-р Ангелов · преди 1 години
    Много недодялана информация.Първо 0 съборът не беше в Разда, а в село Обзор. Второ - не давате информация за важните неща,които се случиха там и трето - декларацията е закъсняла доста, поне що се отнася до педиатрите, които си изноьвваха всичко сами. На техните протести БЛС не ги уважи, нито по време на преговорите направи нужното,за да не се стига до протести. А сега някаква декларация да им се увеличат пътеките ие смешна, защото това беше решено от МЗ още преди събора. Така че стига с тия манипулации , това е най-неработещото и абсолютно ръководство. Поздрави на Стойчо Кацаров
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up