Събота, Август 17, 2019

btv pediatryДетските лекари искат достойно заплащане и повече сестри, обясни в предаването „Тази неделя” д-р Мила Байчева, педиатър. През седмицата на протест излязоха лекари и сестри от специализираната детска болница "Проф. д-р Иван Митев". Медиците получиха подкрепа и от родители и деца, чиито животи са спасявали неведнъж. От Министерството на здравеопазването отговориха, че специален статут ще получи бъдещата национална детска болница, когато е готова.
"Не си позволяваме да сваляме летвата в грижите за децата, но в началото на тази година НЗОК, от която сме напълно зависими, постави нови условия, като например лимитите за хоспитализация на болните ни пациенти. Това е трудно да бъде изпълнено, ограничават ни и от там финансирането е изключително малко", обясни още д-р Мила Байчева.


Болницата по детски болести би могла да получи финансова подкрепа. Имаме нужда от нови технологии, въвеждане на нова апаратура, от нови хора – т.е. от нормални условия на труд", отбеляза педиатърът.
Искаме нещо да се промени. Болницата няма скенер, няма рентген, който да работи 24 часа, няма спешно отделение, няма денонощна клинична лаборатория.
Имаме голям недостиг на сестри, а голяма част от работещите сега са в пенсионна или предпенсионна възраст.
Следващият протест на медиците е насрочен за 23 вторник от 11 часа в двора на болницата. Д-р Байчева каза, че се надява исканията им да бъдат чути и да видят поне първи стъпки към промяна.

 

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up