Събота, Август 17, 2019

nurses protestПореден протест днес ще има днес на медицинските специалисти – този път в Бургас.В демонстрацията пред държавната болница в морския град ще се включат медицински сестри и други здравни специалисти, както и такива от болниците в Айтос, Карнобат и Сливен.
Според организаторите подкрепа на място протестиращите ще получат и от омбудсмана Мая Манолова.
Правителството обеща минималната работна заплата на медицинските сестри да се увеличи на 950 лева, а министърът на здравеопазването обеща това да стане след 1 юни. Ведомството му пише и нова методика за заплатите в държавните и общински лечебни заведения. Премиерът косвено обвини лекарите, че заплатите на сестрите са ниски, заради тях, което предизвика остра реакция от БЛС и сдружението на частните болници.


Организаторите на протеста, обаче заявиха, че обещанието не ги удовлетворява, исканията им не са само за заплати и продължават протеста си. За 15 май е насрочен национален протест на всички медицински специалисти в София. До тогава през няколко дни се организират протести в по-големите гардове.

 

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up