Понеделник, Май 20, 2019

lekar podpisЛекари без специалност ще могат да дават дежурства в болниците самостоятелно, без да бъдат непосредствено наблюдавани и ръководени от колега с призната специалност. Тази договореност е била постигната между НЗОК и БЛС, съобщиха от съсловната организация. Вече е подписано съвместно указание на Здравната каса и Лекарския съюз, което е изпратено в районните здравни каси и изпълнителите на медицинска помощ. 

Промяната се наложи поради факта, че при действащата досега нормативна уредба касата имаше право да налага санкции на лечебни заведения, ако са допуснали дежурства на лекари без специалност, които са оставали сами без по-опитен колега.

Указанието обаче предвижда и допълнителни условия – когато дежури сам лекар без специалност, болницата ще бъде длъжна да осигури специалист от съответната област, който да е „на разположение“. На него ще бъде поверена диагностичната и лечебната работа, той ще изписва пациентите.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up