Понеделник, Август 19, 2019

nurses protestНационалното сдружение на областните многопрофилни болници за активно лечение (НСОМБАЛ) излезе с позиция, приета на редовното общо събрание на сдружението, състояло се на 21 март т.г. В нея се изразява подкрепа за каузата на протестиращите медицински специалисти и се представя гледната точка на ръководствата на тези лечебни заведения за пречките, поради които възнагражденията им не могат да бъдат увеличени. Ето какво пишат от НСОМБАЛ:
Подкрепяме исканията на професионалистите по здравни грижи за увеличение на работните заплати, оценявайки важната им роля в лечебно диагностичния процес.

Категорично заявяваме, че при сегашните правила на работа, определените лимити от НЗОК и обема на финансиране на дейности от МЗ, като изпълнителни директори на областни болници, спазвайки стандарта за финансово управление, няма възможност да изпълним исканията на медицинските специалисти в частта за трудовите възнаграждения.

Ние виждаме възможност за увеличаване на работните заплати, само ако се увеличат цените на клиничните пътеки и ако се подобри финансирането на медицинските дейности, заплащани от Министерство на здравеопазването.
Не приемаме да бъдем обвинявани и посочвани като единствените виновни за всички натрупани в годините проблеми в здравеопазването в резултат на непоследователни политики.
С това си изявление целим да бъде чута и гледната точка на изпълнителните директори, защото с мълчанието си се съгласяваме да бъдем сочени като единствена пречка за увеличение на заплатите на медицинските сестри и за всички неудачи в системата.
Ще продължим диалога си и с медицинските специалисти и с ръководството на МЗ и ще се опитаме да защитаваме интересите на всички работещи в системата, защото добре осъзнаваме, че системата в здравеопазването не може да съществува без областните болници.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up