Понеделник, Август 03, 2020

pictures healthРисунки срещу глътка въздух. Младо момиче продава картините си, за да може със събраните средства да си позволи лечение в чужбина, съобщава Нова телевизия. 
За 20-годишната Десислава Кошова  обаче всяка глътка въздух е борба. Откакто се помни, животът й минава под сянката на кифосколиозата - вродена аномалия на гръбначния стълб и гръдния кош, която с всеки ден затяга в желязна хватка сърцето и белите й дробове.
„Какво ли не бих дала, вечер да мога да легна по гръб и да заспя спокойно. Какво ли би било да мога да се движа и дишам свободно? Не знам, но и не спрях да мечтая, да вярвам и да се моля, че някой ден ще разбера”, сподели Деси.
В мислите си Деси е била навсякъде – на борда на самолет, и в саваната, и в снежната гора. Когато иска да бъде на някое място, тя го рисува. Но в реалността животът й минава между четирите стени на семейния дом и залезите през прозореца. А сивото небе над София Деси мечтае да замени със залеза над Париж. 
Брат й Георги си спомня радостта, когато вижда малката си сестричка. Скоро след това става ясно, че бебето страда от гръбначно изкривяване. Лекарите съветват семейството да изчака с операцията, докато костната система заякне.

Ясно си спомням детските й години… играла си е в градинки, много по-подвижна, смела.. но с течение на времето и годините, всичко това започна да се променя”, разказва братът на Деси.
Днес дори и кратката разходка я оставя без дъх. Надежда дава клиника в Истанбул. Но и тя си има своята цена - 45 000 евро. И Деси опитва да ги плати - със своите залези. Рисунките на Деси са изложени на благотворителен базар в нейна подкрепа, в столичното 14-то училище.
„Моля, помогнете да опитам, преди състоянието ми да се влоши още повече и да бъде късно. За да съм по-дълго сред вас и да разбера какво е да живееш нормално”, казва Деси.
Всеки, който иска да помогне на Десислава Кошова, може да го направи: 
- Като изпрати смс с текст DMS DESI на номер 17 777
- На Pay Pal: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или paypal.me/helpdesi
- На банкова сметка:
IBAN: BG93STSA93000025655789
BIC: STSABGSF
Титуляр: Десислава Ивайлова Кошова
Подробности за кампанията във Facebook.

Видео:

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up