Петък, Август 07, 2020

rodilka slivenБащата на детето – Пламен Желязков, разказа пред репортер на БТВ, че съпругата му Галя е постъпила за раждане в областната болница "Д-р Иван Селимински" ЕАД. Още от вечерта получила силни болки, но дежурните в отделението я накарали да чака до сутринта. Когато все пак раждането започнало, то било трудно и д-р Пашева натискала родилката с всички сили по корема, като бебето излязло починало.
Пламен дошъл на свиждане към 11 ч. и първоначално сестра даже му честитила за успешното раждане. Чак след това д-р Пешева му казала, че се е случило най-лошото. „На 80% съм сигурен, че е лекарска грешка, ако е било както съпругата ми искаше – още вечерта да бъде извадено със секцио, нямаше да се случи това”, каза младият мъж през сълзи.
По думите на директора на областната болница, д-р Весислав Петров, д-р Пашева е видяла родилката в хода на раждането и се е наложило спешно бебето да бъде извадено заради данни, че сърцето му започва да бие по-бавно. Въпреки реанимацията в неонатологията, детето не е успяло да се върне към живота.

Днес ще бъде направена аутопсия, резултатите ще са готови след две седмици. Семейството ще си наеме адвокат.
Това е втори смъртен случай, свързан с д-р Пашева след кончината на родилката Ренета Томова. „Каза, че този втори случай й идва повече и вероятно ще си подаде молбата за напускане”, каза д-р Весислав Петров. Видео от bTV:

През август в същата болница при раждане почина 33-годишна Ренета Томова. Тя издъхна ден след раждането си, което протекло тежко и се стигнало до употреба на форцепс. Детето се е родило с наранявания - с оток на главата и пареза на едната ръчичка. 
200 души протестираха срещу медицинския екип, извършил раждането. Преди да почине, покойната Ренета разказала на майка си и на приятелка, че раждането протекло по варварски начин, от екипа скачали върху нея и натискали корема ѝ, за да извадят бебето.
По случая беше назначена проверка. До сега резултати от нея не са обявени. От болницата се защитиха, че това е нещастен случай, а лекарите са действали правомерно.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up