Вторник, Януари 19, 2021

Lalova diabetИменитата ни спринтьорка Ивет Лалова заяви пред БГНЕС, че всеки път, когато може, промотира ползите от спорта и здравословното хранене и това я е накарало да се включи в кампанията „Открито за диабета“. В столично заведение тя приготви любимата си закуска, подходяща както за балансиран начин на живот, така и за хора с диабет. За четвърта поредна година тя е лице на кампанията. Менюто включваше бъркани яйца с гарнитура от маслини и моркови.
„Като лице на спорта през последните години, много държа и на детския спорт и неговото развитие. Надявам се с тези инициативи да съм пример за подрастващите“, отбеляза спортистката.

Препоръката на Ивет към ресторантьорите е да обърнат внимание и да включат стойностите на въглехидратите и протеин в менютата към съответните храни. Това ще е от полза за хората с диабет, за да знаят какво консумират.
„В последните години имаме идентични препоръки както към хората които имат захарен диабет, така и към тези, които следват балансиран начин на живот“, коментира диетологът д-р Мария Николова.
„Дневният прием трябва да бъде за сметка на въглехидрати, шоколадови изделия и газирани напитки. Трябва да включваме повече бобени храни за сметка на месото. Мазнините да са повече от растителен произход, да се ограничават наситените мазнини, трансмазнини. Дневният режим трябва да включва повече плодове и зеленчуци. Закуската е най-важното хранене за деня, а вечерята трябва да е в минимални количества“, препоръча диетологът.

Вижте подробности във видеото:

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up