Понеделник, Ноември 30, 2020
Отново върнат пациент с Ковид

На 64-годишен мъж от Димитровград с КОВИД и пневмония е отказана хоспитализация, съобщиха от РЗИ-Хасково. Оттам започват проверка на случая. Мъжът е бил с доказани бронхопневмония и положителен тест за КОВИД, съобщиха от инспекцията. Според първоначалната информация, той е на 64 години, от Димитровград. Първо е бил диагностициран с пневмония в болницата за пневмофтизиатрични заболявания в Хасково. Там той е бил изпратен за тестване за коронавирус, който се оказал положителен.

Личният му лекар се обадил на тел. 112 с молба за хоспитализиране, но такова му било отказано. Запитването обаче е направено само в една болница. "Някъде по веригата комуникацията се е скъсала.


Ще направим необходимото лечебните заведения на територията на областта да дават пълна информация за свободните легла, подготвяме съответната заповед", коментира директорът на РЗИ-Хасково д-р Соня Димитрова.
Вчера здравният министър Костадин Ангелов разпореди проверка на случай на върната жена в Бургас. Тя също е с КОВИД, но й е отказана хоспитализация.

Абонамент за седмичния ни бюлетин!
captcha 
Подкрепяте ли затварянето на страната(локдаун) заради Ковид?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up