Понеделник, Октомври 26, 2020
Почина и Ава Вакльова

Медицинската сестра Ава Вакльова загуби битката с КОВИД-19 днес сутринта в Пирогов. Това съобщи за clinica.bg директорът на спешната болница - проф. Асен Балтов. Само преди дни болестта отне живота на сина й - д-р Емил Вакльов, и на съпруга й - д-р Муса Вакльов.
21 дни се бреха за живота на жената лекарите от Пирогов.

Тя беше първия доказан случай с КОВИД в семейство Вакльови и беше в най-тежко състояние. "През цялото време беше интубирана", каза проф. Балтов. Семейство Вакльови вероятно се е заразило с КОВИД в шивашки цех в Разлог, където беше пламнала инфекцията. И тримата му членове бяха докарани в Пирогов в рамките на седмица. Първоначално семейството е лекувано няколко дни в Многопрофилната болница за активно лечение в Благоевград.

След като медиците там установили, че състоянието на пациентите се влошава въпреки грижите им, ги привело в спешната болница в София. Въпреки усилията на колегите им, тримата медици починаха. Пръв изгуби битката с коронавируса общопрактикуващият лекар от село Бабяк д-р Муса Вакльов. Това стана на 23 август. Пет дни по-късно, на 28-ми си отиде и неговият син, кардиологът д-р Емил Вакльов. И лекари, и пациенти скърбят за тях. Поклон пред паметта им!

Абонамент за седмичния ни бюлетин!
captcha 
Трябва ли да се променят мерките срещу коронавируса?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    АКОЭ · преди 1 месеца
    ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ Е ЛИПСАТА НА АДЕКВАТНО ЛЕЧЕНИЕ В ПЪРВИТЕ ДВА ДЕНА ОТ НАВЛИЗАНЕТО НА ВИРУСА В ОРГАНИЗМЪТ. ВСЕКИ ЗАВЪРШИЛ МЕДИЦИНА ЗНАЕ, ЧЕ ТОВА Е РАЗКОВНИЧЕТО ДА УСПЕХ ПИ РПОВЕЧЕТО ВИРУСНИ ИНФЕКЦИИ.ТОВА ЗНАЧИ ДИАГНОЗА ЯСНА И ТОЧНА НА ПЪРВИЯ ДЕН И ЛЕЧЕНИЕ СПЕЦИФИЧНО ИЛИ АНТИВИРАЛНО ВЕДНАГА.НИТО ЕДНОТО НИТО ДРУГОТО ГО ИМА.БОГ ДА ПРОСТИ ЕДНО МЕДИЦИНСКО СЕМЕЙСТВО.
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up