Събота, Декември 05, 2020
Пациентски организации искат оставката на директора на Спешна помощ - София

Пациентски организации „Заедно с теб“ настояват за оставката на директора на Центъра за Спешна медицинска помощ – София, д-р Георги Гелев, заради отказа да се предостави линейка за д-р Юлиян Стамов и заради неосигуряването на специални лични предпазни средства за спешните медици. 

Ето я и цялата позиция на организацията: 

"Пациентски организации „Заедно с теб“ настояваме за оставката на директора на Центъра за Спешна медицинска помощ – София, д-р Георги Гелев, заради отказа да се предостави линейка за д-р Юлиян Стамов и заради неосигуряването на специални лични предпазни средства за спешните медици. 

Нима д-р Юлиян Стамов не е могъл да прецени състоянието си? Къде е моралът да откажеш линейка на колега, спасил хиляди животи? Той е имал нужда, д-р Гелев! Той е преценил, че има нужда от тази линейка! Може би от неговата линейка, с която е спасявал години наред пациенти!
Какво остава за нас, обикновените хора, ако от Центъра за спешна помощ отказват линейка на свой колега?
Защо директорът на ЦСМП не е осигурил специални лични предпазни средства срещу коронавирус за всеки спешен медик, както твърди д-р Стамов?
Не трябва ли да защитим нашите медици, за да запазим на първо място тяхното здраве, а и така те да пазят нашето, на пациентите?
Настояваме Министърът на здравеопазването да разпореди спешна проверка!"

Подкрепяте ли затварянето на страната(локдаун) заради Ковид?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up