Сряда, Юли 08, 2020
Пет болести, които водят до тежко протичане на КОВИД-19

Коронавирусът продължава да се разпространява в различни точки на света и бележи рекорд в Съединените щати през последните дни. Кои хронични заболявания правят пациентите най-застрашени от заболяването? Добре е документирано, че възрастните възрастни и хората с придружаващи заболявания са податливи на ефектите на вируса и в повечето случаи има по-малка вероятност да оздравеят.

 Според данни на Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) в САЩ, посещенията в болница са били шест пъти по-чести сред пациенти с придружаващи заболявания, а същите тези пациенти 12 пъти по-често умират от КОВИД-19, отколкото техните тези без придружаващи заболявания.
Петте най-често докладвани хронични забоялвания, водещи до усложения при пациенти със КОВИД-19 са:
Хипертония
Сърдечно-съдови заболявания
Диабет
Затлъстяване
Хронични белодробни болести

Лекарите не разбират напълно връзката между диабета и затлъстяването с КОВИД-19. Според Кларк Пиат, шеф на реанимацията в Bryn Mawr Hospital във Филаделфия, болестите водещи до усложнения обикновено са свързани с възпаление и/или намален капацитет на белите дробове, което прави потокът от кислород по-труден, тъй като новият вирус също атакува белите дробове. Източник: Foxnews

Подкрепяте ли решението на Правителството за удължаване на извънредната епидемична ситуация?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    гост · преди 11 дни
    Много лесно е обяснението със затлъстяването - то си получава при проблеми от хормонален дисбаланс . Хората с изброените заболявания получават усложнения с какъвто и да е грипен вирус ! Винаги е било така ! Разликата сега е, че хората с хронични заболявания са оставени на заден план ! Здравното министерство има приоритет - лов на уж заразени с корона. Лошото е, че не лекуват основното заболяване, а се опитват да лекуват грипа. ГРИП НЕ СЕ ЛЕКУВА, ПРОСТО ОРГАНИЗМА САМ СЕ ПРЕБОРВА С НЕГО ! Винаги е било така . сваляне на температурата, много витамини за подпомагавне на имунитета и така се изгражда защитата ни, а не с маските, които се пръкнаха от болните недоучили мозъци !!!
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up