Сряда, Декември 02, 2020
Тестват за корона всички депутати

Депутатът от ДПС и бивш министър на социалната политика Хасан Адемов е с положителна проба за коронавирус. Това обяви на специален брифинг председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.
"Имаме народен представител с установен положителен тест за коронавирус. Това е д-р Хасан Адемов от ДПС", съобщи Караянчева, като подчерта, че има изричното съгласие на Адемов да съобщи името му. Повече подробности за здравословното състояние на депутата няма да бъдат съобщени.

Цвета Караянчева се е свързала веднага с Националния оперативен щаб по случая, откъдето са ѝ препоръчали всички депутати да минат тест за вируса преди да се проведе ново заседение на Народното събрание.
Това ще стане още в сряда в две болнични заведения, където от сутринта ще се правят тестове на народни представители. В четвъртък ще се тества цялата администрация на Народното събрание, която е имала контакт с д-р Адемов, както и квесторите в пленарна зала.
Вчера Цвета Караянчева свика извънредно заседание на парламента за обсъждане на актуализацията в четвъртък, а в сряда трябваше да се проведе заседание на бюджетната комисия.

източник: news.bg

Подкрепяте ли затварянето на страната(локдаун) заради Ковид?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up