Петък, Май 29, 2020
Десет прости правила

1. Опитайте се да не излизате навън, да не посещавате близки и приятели, да не се събирате с други хора. Изолацията в дома е най-ефективният начин за избягване на инфекция. Вече има достатъчно начини да общувате и без да седите един до друг.
2. Винаги носете маски и ръкавици за еднократна употреба, когато излизате навън. Опитайте се да не общувате с хората, стойте на разстояние, за да избегнете кръстосана инфекция. Намалете колкото можете престоя с множество хора в закрити и невентилирани помещения.

3. Мийте ръцете си често. Мийте ръцете си, независимо дали сте у дома или когато се връщате у дома. Мийте ръцете си със сапун или дезинфектант за ръце. Ръцете лесно се замърсяват с бактерии и вируси, така че трябва да се почистват навреме и редовно.
4. Дезинфекцирайте у дома с алкохол, но не пръскайте алкохол върху голяма площ, това може да причини пожар. Вирусът не съществува във въздуха, но може да падне на масата или на земята. Напръскайте мебелните повърхности, които често докосвате, като дръжки за врати, маси, мобилни телефони и кранове.
5. Проветрявайте къщата си два пъти на ден в продължение на 30 минути. Циркулацията на въздуха може да разрежда вируса в помещението и да намали риска от инфекция. Опитайте се да не оставате в затворено пространство и се старайте да не включвате климатика.
6. Хранете се редовно с разнообразна храна. Не гладувайте, но и не преяждайте.
7. Правете подходящи упражнения, ставайте рано и лягайте рано, поддържайте добро физическо здраве, за да подобрите имунитета си.
8. Купете си термометър и си мерете температурата, ако не се чувствате добре.
9. Не изхвърляйте използваните маски с другия боклук. Поставете ги в найлонови торбички и я затворете плътно, за да не заразите работниците, които изхвърлят боклука.
10. Използвайте свободното време, за да повишите квалификацията си, да прочетете хубава книга или да научите нов език. По-добра възможност едва ли ще имате друг път.

Кога ще свърши пандемията с коронавирус в България?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up