Неделя, Септември 20, 2020
Церемония за връчване на отличие „Добра болница”

Церемонията за връчване на отличие „ДОБРА БОЛНИЦА“ ще се проведе на 23 януари, четвъртък от 11 часа в Клуб „Перото“ НДК
В церемонията ще вземат участие представители на пациентски организации, директори на болници, представители на болнични сдружения, журналисти, граждани и общественици.
Официален гост на събитието е заместник министъра на здравеопазването госпожа Жени Начева.
Първите три отличия „Добра болница“ ще бъдат връчени на болниците, които изпълниха изцяло критериите на коалицията от пациентски организации и те са:

МБАЛ Полимед – София
УМБАЛ Майчин дом - София
МБАЛ Унихоспитал - Панагюрище

Специална награда ще бъде връчена за цялостен принос на една от най-популярните болници в страната, чието име засега се пази в тайна.
Коалиция „Добра болница“ обединява неправителствени организации на пациенти, която сертифицира болниците за провеждана политика на прозрачност и грижа за пациентите. Д-р Стойчо Кацаров - Център за защита правата в здравеопазването, Пенка Георгиева – Пациентски организации „Заедно с теб“, Боряна Ботева - Сдружение за развитие на българското здравеопазване и Невена Манолова - Дара хелп стартирахме инициативата „Думата има пациентът“, за да отличим добрата болница от останалите.
Избрахме 10 важни критерия - информация, която според нас всяка Добра болница трябва да предостави на интернет сайта си.
Нашето желание е всички да отговорят на критериите и да получат сертификат за Добра болница.

За да дадем думата на пациента, сме предвидили възможност оценката за всяка болница в страната да бъде допълнена и от мнението на самите пациенти. За първи път те имат възможност не само да оценяват, коментират и онагледяват болничния си престой, но и да видят оценките на всички преди тях
Ние от Коалиция „Добра болница“ смятаме, че именно мнението на пациентите е липсващото звено в организацията на здравната ни система и тази нова форма на споделяне на отговорности, дава възможност на пациентите да си помагат един на друг в лабиринта на здравната ни система. Сайтът на инициативата: https://goodhospital.bg/.

Трябва ли учениците да носят маска в учлище?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up