Петък, Май 29, 2020
Уволниха репортер на ТВ Европа за реплики към Председателя на БЛС

Оператор на телевизия "Европа" е бил уволнен за недопустимо поведение по време на брифинга на Българския лекарски съюз вчера. "От днес операторът Николай Куманов не е наш служител", съобщи изпълнителният директор на медията Георги Харизанов.
"На вчерашната пресконференция на БЛС, по повод фактите около смъртта на 3-годишното дете, служител на ТВ Европа - операторът Николай Куманов, си е позволил абсолютно недопустимо за представител на българска медия поведение. Макар и изречени в лично качество, емоционални изблици като "и на мен ми е идвало да бия лекари" няма как да бъдат изричани от представител на ръководените от мен телевизия и радио", пише Харизанов.

Репортер на OFFNews, който е присъствал на пресконференцията на БЛС на 11 декември споделя какво е казал тогава уволненият оператор, след като председателя на БЛС д-р Иван Маджаров поднесе съболезнованията и призова медиите за изграждане на доверие към лекарите:
"Това са пълни глупости. Тия хора, които са ми познати, са оставени да обикалят с часове и вие най-нагло ги защитавате тука! Часове да чакат пред стая и т.н... Как ви не е срам да твърдите това нещо! Това направо не мога да го проумея! Мен ме е срам да ви слушам, не знам как не ви е неудобно да говорите. Дори да не е било това заболяване, да е било нещо друго, за което е можело да се помогне. Как могат цял ден да обикалят от болница на болница, да чакат от стая на стая и никой да не им обърне внимание! Аз също съм имал такъв случай и са питали жена ми какво прави тя с детето в линейката. Дете на 1 година да го остави само да се вози у линейка? Направо ма е срам некой път от вашите простотии!
Д-р И. Маджаров: Не смятам, че имате право...
Николай Куманов: Смятам и то са много такива случаи! Отивам в Бърза помощ през нощта и ми казват заведете детето на лекар. Ами на лекар съм дошъл бе! "Ами не знам, оправяйте се" и тръгнах да се бия. Затова ви бият и вас!"
Д-р Маджаров: Категорично не приемам такъв тон, не приемам някой да заявява в ефир, че иска да бие лекар. Лекарите са на служебното си място, както и Вие. И ако някой посяга да бие Вас, това е равносилно на престъпление срещу служебно лице."
Източник: offnews.bg


 

Кога ще свърши пандемията с коронавирус в България?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Българионъ · преди 5 месеца
  Престъпникът шеф на тв „Европа”, Заместник-председател на Института за дясна политика и бивш шеф на "Напоителни системи" Георги Харизанов (при правителството на ГЕРБ) има влязла в сила присъда за изнудване по чл. 213 а, ал. 1. Присъдата е издадена от Софийски районен съд и е влязла в сила на 15 април 2005 година. Харизанов е осъден на лишаване от свобода две години условно, с три години изпитателен срок и глоба от хиляда лева.
  http://www.mignews.info/kakav-politolog-e-bivshata-kalinka-na-gerb-georgi-harizanov/
  "Харизанов" тв, заедно с Юлий Москов, Антоний Гълъбов, Тома Биков, Тончу Шайката и още някои екземляри, дето ги гони дългата ръка на психиатрията
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Дарина · преди 5 месеца
  Операторът е прав , а който гледа тази ТВ Европа е неграмотен зомби. Това не е телевизия . А този Георги Харизанов , не е лекар Затова в цяла България всички , особено Спешна помощ си разрешават да се отнасят с пациентите като с парцали. Докато има такъв шеф на БЛС - НЯМА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ . Това ,което пиша не е емоционално. Това са факти. ФАКТИ, ЧЕ НЯМА БЪЛГАРСКИ ЛЕКАРИ ДА ЛЕКУВАТ , ЗАЩОТО БЛС Е СЛУГА
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up