Вторник, Юни 02, 2020

Целият реанимационен екип от линейката, която катастрофира в Ямбол в събота, остава за лечение в болницата.

„За щастие колегите се чувстват добре, като изключим психологическата травма от нелепата ситуация. В момента на удара е имало пациент е тежко състояние – с епилептичен гърч. Колегите са добре – шофьорът и медицинската сестра са с лека телесна повреда – мозъчно сътресение. Докторката е с хематом и контузия на мозъка, дано всичко да бъде наред“, каза дежурният лекар от хирургично отделение в болницата в Ямбол д-р Димитър Рунков.

В събота линейка на Центъра за спешна помощ в Ямбол отива на адрес. Състоянието на пациента е тежко и викат епип на „Гражданска защита“. В линейката са д-р Веселина Коева и медицинската сестра Диана Джогова. След тях се движи екипът спасители.

Линейката е с включени светлини и сигнализация. На оживено кръстовище в центъра на града ги връхлита джип и обръща линейката.

Идва друга линейка, която взима първо пациента. Той е откаран невредим и е приет за лечение. По-късно в болницата постъпват лекарката, медицинската сестра и шофьорът от автомобила на Спешна помощ.

От полицията коментират, че извършват експертизи и разпити. По случая е образувано досъдебно производство. Засега не казват кой е шофьорът на джипа, участвал в катастрофата.

Повече по темата вижте във видеото:

Източник: бтв

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up