Неделя, Октомври 20, 2019

Две жени и двама мъже са потърсили медицинска помощ след консумация на сладкиш с канабис, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Благоевград.

Сигналът е подаден в малките часове на 2 август на телефон 112 от Филиала на спешна медицинска помощ в Сандански за постъпили със симптоми на хранително отравяне две жени на 46 и 22 години и двама мъже на 19 и 22 години.

Пристигналите на място полицейски служители на Районно управление - Сандански са установили, че четиримата са консумирали домашно приготвен сладкиш, в който е констатирано наличие на канабис.

Става дума за санданчанка Стоянка Которокова , която живее в САЩ, но била на почивка в родния си град с децата си - на 19 и 22 г., и техен приятел американец - Нил Томас. Жената решила да приготви популярния "весел кекс" с марихуана. След това четиримата се почувствали зле, но американецът бил по-адекватен и успял с кола да откара останалите до болницата. След като медиците стабилизирали състоянието им, те са изписани.

Бащата на домакинята - К. А., който е задържан, показал на разследващите спринцовка, с която е вкаран канабисът в сладкиша. Оказало се, че жената е използвала около 30 грама канабисово масло.

Със заповед са задържани до 24 часа 46-годишна жена и 65-годишен мъж от Сандански. За случая е уведомена районната прокуратура, образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава, допълват от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Благоевград.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up