Неделя, Ноември 29, 2020

Лекари се пребориха за живота на преждевременно родено бебе в шестия месец. Малкият Дженк се ражда на 16 юли в 25-та гестационна седмица и тежи едва 500 гр.

Той е най-малкото родено бебе в най-голямата специализирана АГ болница в Южна България – „Селена“.

След постъпването на майката в болницата екип от специалисти прави секцио по спешност, тъй като усложненията застрашават живота и на майката, и на бебето.

След половин месец, прекаран в интензивен сектор, ежедневни терапии, няколко кръвопреливания, Дженк продължава да се бори за живота си.

На „медицински“ език Дженк е IV степен недоносено дете. Така се наричат децата, родени преждевременно с тегло под 1000 грама.

В момента 2 от всички 12 дечица, отглеждани и лекувани в интензивното неонатологично отделение, попадат в тази категория. Броят на малките пациенти, борещи се за живота си, в болница се увеличава в последните години, вследствие на различни фактори. Сред тях е фактът, че в АГ „Селена“ се приемат жени с тежка патология, както и че неонатологичното отделение е едно от най-модерните в страната и осигурява възможност за максимално преодоляване на рискове.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up