Петък, Септември 20, 2019

Лекари се пребориха за живота на преждевременно родено бебе в шестия месец. Малкият Дженк се ражда на 16 юли в 25-та гестационна седмица и тежи едва 500 гр.

Той е най-малкото родено бебе в най-голямата специализирана АГ болница в Южна България – „Селена“.

След постъпването на майката в болницата екип от специалисти прави секцио по спешност, тъй като усложненията застрашават живота и на майката, и на бебето.

След половин месец, прекаран в интензивен сектор, ежедневни терапии, няколко кръвопреливания, Дженк продължава да се бори за живота си.

На „медицински“ език Дженк е IV степен недоносено дете. Така се наричат децата, родени преждевременно с тегло под 1000 грама.

В момента 2 от всички 12 дечица, отглеждани и лекувани в интензивното неонатологично отделение, попадат в тази категория. Броят на малките пациенти, борещи се за живота си, в болница се увеличава в последните години, вследствие на различни фактори. Сред тях е фактът, че в АГ „Селена“ се приемат жени с тежка патология, както и че неонатологичното отделение е едно от най-модерните в страната и осигурява възможност за максимално преодоляване на рискове.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up