Вторник, Ноември 19, 2019

Софийският районен съд се произнесе -  болница "Д-р Щерев" да плати 3000 лв. на жената, която легна на операционната маса за безкръвна операция, но се събуди с голяма рана.

Причината лечебното заведение да бъде осъдена е липса на предварително информирано съгласие.

reshenienasyda

 

 

 

 

 

 

От болницата дори ѝ поискали пари, въпреки че тя се поема от Здравната каса. Поискани са й 1540 лв. за това, че е ползвала т.нар. допълнителен пакет „Комфорт” и избор на екип, за които също липсва съгласие.

„Искът е удовлетворен в 30%, а останалите 70% са отхвърлени. В решението на съда е посочено, че лапаротомията е било правилното лечение в случая и операцията е извършена перфектно”, обясни Иван Тодоров, административен директор на болницата.

Той заяви, че пациентката е била информирана непосредствено преди операцията и тя е дала устно съгласие.

deklaraciq

 

 

 

 

 

 

 

Жената, която подаде сигнала и която отново поиска анонимност, заяви, че не е давала устно съгласие и именно заради това шокът ѝ е бил голям, след като се е събудила в реанимация.

Тя помоли да не се твърдят неща, които са недоказуеми. Жената разказа още, че след операцията е прегледана в друга голяма клиника в София, откъдето й намерили миома след интервенцията в „Д-р Щерев”. Тя е премахната няколко месеца след това в Истанбул.

„Тръгнах си много по-увредена физически и психически, за да претърпя още една операция, която отне 10 минути и нямаше нищо общо с касапската услуга, която вие ми направихте”, обърна се жената към представителя на болница „Д-р Щерев”.

Той от своя страна заяви, че е изненадан от тази информация.

„Не сме сигурни, че има такова нещо, защото има два прегледа на съдебни медици, които казват, че операцията е извършена перфектно и са изчистени всички миоми”, заяви Иван Тодоров.

Повече по темата вижте във видеото:

Източник: бтв

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up